tiistai 3. marraskuuta 2015

photography class

Omistan järjestelmäkameran, mutta sitä tulee nykyään käytettyä vain erikoistilanteissa. Puhelin sen sijaan kulkee mukana aina kaikkialla. Kuvien muokkauskin onnistuu kätevästi puhelimella. Siksi valitsin aiheekseni ottaa ja muokata tai pelkästään muokata omasta mielestäni onnistuneita kännykkäkameraotoksia. Kuvat on otettu iPhone 6:lla ja muokkaukseen käytetty VSCOcam -nimistä sovellusta sekä photoscapea koneella. Ryhmittelin kuvat pareina ryhmiin teeman mukaan ja selitän valitsemastani teemasta lyhyesti.

Rakastan eniten maisemien ja rakennusten kuvaamista. En pidä pienten yksittäiskohteiden kuvaamisesta puhelimella, koska se on hieman hankalaa. Isommat kokonaisuudet, valo ja kuvan sommittelu ovat helppoja puhelinkuvauksessa. 

1. Sumu ja usva

Rakastan sumua ja usvaa. Ne luovat maisemalle tunnelmaa ja hyvän otoksen sattuessa kohdalle saavat aikaan ainutlaatuisen ja hienon kuvan. Ylempi kuvista on otettu aivan kotini lähellä syyskuun lopussa. Alempi kuvista on otettu syyslomalla Tsekin tasavallassa.

IMG_2769IMG_5575

2. Vihertävät maisemat

Nämä molemmat kuvat on otettu Tsekeissä syyslomalla. Ensimmäisessä kuvassa on tie, jota ajoimme joka päivä majoituksesta pois lähtiessämme, ja kyseisellä tielle tuli aina kauniisti valoa. Alemmassa kuvassa olemme niinsanotun "kivikylän" korkeimman kiven päällä. Maisemat olivat aika hienot.

IMG_6110IMG_6112

3. Taivaan ja veden raja

Meri ja taivas ovat yhtiä lempiasioistani maailmassa. Kun ne yhdistää, saa aikaiseksi maailman kauneimman maiseman. Ylempi kuva huhtikuulta on Italian rannikolta Rooman läheltä lentokoneesta otettu. Pidän siitä miten kaikki näyttää siniseltä ja taivas, maa ja meri sulautuvat yhdeksi kauniiksi kokonaisuudeksi. Alempi kuva on otettu heinäkuussa Tanskassa Århus nimisessä kaupungissa. Rannalla ollessani mereltä saapui juuri sopivasti kaksi melojaa jotka sopivat hyvin kuvaan.

IMG_6104IMG_6106

4. Taivas

Taivaan ja pilvien kuvaaminen on myöskin yksi lempiasioistani. Pilvet ovat päivittäin erilaisia ja taivaan väri vaihtelee. Ylempi kuva on elokuussa otettu auringon laskiessa. Alempi kuva on Norssin 100-vuotis juhlassa otettu, kun taivalle laskettiin 100 viestiä sisältävää ilmapalloa.

IMG_6108IMG_6109

5. Vanhat rakennukset

Tässä ryhmässä minulla on 4 kuvaa, kuitenkin hieman erilaisita rakennuksista. Kahdessa ensimmäisessä rakennukset sijaitsevat isojen ostoskatujen lähellä tärkeällä paikalla. Ylempi kuva on Prahan keskustasta vanhan kaupungin torilta. Alempi kuva on Roomasta ja kyseisissä rakennuksissa oli esimerkiksi Valentinon kauppa.

IMG_5695IMG_6103

Näissä kahdessa alemmassa on niitä vanhempia rakennuksia ja söpöjä pikkukatuja. Ylempi on Roomasta ja alempi Prahasta.

IMG_6107IMG_6113

6. Mustavalkokuvat ja arkkitehtuuri

Pidän erikoisten ja uniikkien rakennusten ja rakennelmien kuvaamisesta, Rooman Vatikaani oli täydellinen paikka sellaiseen. Ylempi kuva on Vatikaana ympäröivistä pylväistä ja alempi on Vatikaani-museon kierreportaista. Mielestäni molemmat kuvat näyttävät tunnelmallisemmilta mustavalkoisina.

jeeeeewoghooooo

Tässä oli minun kuvaamataidon valokuvauskurssin päättötyö.

Venla-Lyydia Raivio, 13B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Canon EOS 600D
Canon 50mm
Canon 18-55mm
Canon 55-250mm
Samyang 8mm Fish-eye
Canon Speedlite 430EX II